بازار مالی چیست آشنایی با انواع بازار مالی معرفی ۷ بازار برتر حسینی فایننس
انتشار: آبان 08، 1399
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

بازار مالی چیست آشنایی با انواع بازار مالی معرفی ۷ بازار برتر حسینی فایننس

بازار مالی چیست آشنایی با انواع بازار مالی معرفی ۷ بازار برتر حسینی فایننس

به هر حال تحلیل تکنیکال بیشتر برای معاملات کوتاه مدتی و ترید استفاده می شود و کاربران می توانند با استفاده از آن به تحلیل بازار در تایم فریم های مختلف بپردازند و با معامله گری کسب درآمد کنند. تحلیل تکنیکال یکی از محبوب ترین روش های تحلیل بازارهای مالی است و اکثر فعالان از آن استفاده می کنند. علاوه بر بازارهای فوق، بازارهای مالی دیگری مانند بازار مشتقات، بازار رمز ارزها و غیره نیز وجود دارند. در بازار مشتقات قراردادهای مالی که ارزش خود را از یک دارایی پایه (مثلاً اختیار معامله، قراردادهای آتی) به دست می آورند، معامله می شوند. در بازار رمزارز که یکی از بازارهای مالی جدید است ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و غیره خرید و فروش می شوند.

  • این دارایی های دیجیتال غیرمتمرکز بوده و مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند.
  • در بازارهای OTC معمولا سهام شرکت های سهامی خاص و نیز شرکت هایی مبادله می شود که نتوانسته اند معیارهای لیست شدن در بازار سهام معمولی یک کشور را به دست بیاورند.
  • در واقع شما با کاهش درصد ریسک احتمال ضرر در بازارهای مالی را کاهش می دهید.
  • مشارکت کنندگان در بازار مالی باید تصمیم بگیرند که از کدام بازارهاي مالی استفاده کنند تا به اهداف سرمایه گذاري خود دست یابند یا سرمایه مورد نیاز خود را تامین کنند.

وظیفه و نقش اصلی بازارهای مالی در هر اقتصادی این است که پس انداز مازاد افراد را در اختیار کسانی قرار دهد که پول کافی برای تأمین پروژه های خود ندارند. افرادی که پول زیادی دارند، به افرادی که ایده اقتصادی خوبی دارند وام می دهند. جفت ارزهای یورو-دلار آمریکا (EURUSD)، ین-دلار استرالیا (YENAUD) و طلا-دلار آمریکا (XAUUSD) نمونه هایی از این دارایی ها هستند. هدف اولیه از فعالیت در بازار فارکس، برای همه ی اعضای آن از بانک های مرکزی گرفته تا کارگزاری ها و تریدرهای انفرادی، حفظ و رشد ارزش دارایی هایشان در مقایسه با دیگر دارایی هاست. همچنین، برخی از این بازارهای مالی به دو صورت بازارهای نقدی و بازارهای مشتقه تقسیم می شوند. در بازارهای نقدی، معاملات به صورت فیزیکی انجام می شود و در بازارهای مشتقه، معاملات براساس قراردادهایی صورت می گیرد که ارزش آن ها از ارزش بازار نقدی مشتق می شود.

یادگیری بازار های مالی

در ادامه این مقاله به معرفی بازارهای مالی مختلف و بررسی ویژگی های آن ها می پردازیم. اوراق بهاداری که سرمایه گذار پول را برای مدت مشخص با نرخ بهره از پیش تعیین شده، وام می دهد. به عبارت ساده تر توافقی بین وام دهنده و وام گیرنده که شامل جزئیات وام و پرداخت های آن می باشد.این اوراق توسط شرکت ها و ارگان های مختلف برای تامین مالی پروژه ها منتشر می شود. بازار مالی بازاری است که در آن افراد حقیقی و حقوقی می توانند به معامله اوراق ضمانت مالی، کالا و دیگر دارایی های مثلی (عوض دار) با هزینه مبادلاتی پایین، و در قیمت هایی که تابع عرضه و تقاضا هستند، بپردازند. اوراق ضمانت شامل سهام، اوراق قرضه و برخی کالاها (شامل فلزات گرانبها یا محصولات کشاورزی) می شوند. با توجه به شرایط اقتصادی در ایران بسیاری از افراد برای کسب درآمد دلاری و سود کلان به فعالیت در بازار فارکس روی آوردند.

انواع مختلفی از بازارهای مالی وجود دارد که به آنها می پردازیم

بازارهای مالی (Financial markets) نقشی اساسی در تسهیل عملکرد اقتصاد یک جامعه ایفا میکنند. به بیان ساده تر انواع بازارهای مالی  سیستمی ایجاد می کنند که افراد دارای سرمایه ی مازاد ، می توانند به عنوان سرمایه گذار، سرمایه ی خود را در اختیار کسانی قرار دهند که برای کسب و کار خود به این پشتوانه مالی احتیاج دارند. بازارهای مالی از طریق عرضه ی اوراق و اسناد بهادار، امکان سرمایه گذاری و دریافت دارایی مالی را برای افراد فراهم می کند.

مزایای فعالیت در بازارهای مالی

هدف این معامله گران، شناسایی روند قیمتی میباشد که میتواند برای دوره های زمانی نسبتا طولانی ادامه داشته باشد و از چنین روند هایی سود کسب کنند. رویکردهای معامله گران بلند مدت بطور کلی شامل استفاده از تحلیل های بنیادی (Fundamental Analysis) و تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) میباشد. در این نوع معامله خرید و فروش دارایی مورد نظر در همان روز اتفاق می افتد. یک معامله گر روزانه موقعیت های معاملاتی که در همان روز گرفته است را پیش از پایان روز می بندد و  هیچ معامله ای را طی شب باز نگه نمی دارد. اگر از قبل با معامله گران و تریدرها در ارتباط بوده اید حتما با این استدلال مواجه شده اید که گفته می شود اگر تحلیل اکثریت تحلیلگران مبنی بر ریزش قیمت بازار است، احتمال افزایش قیمت بسیار بالا است. این استدلال را می توان به عنوان ساده ترین نوع تحلیل سنتیمنت یا احساسات حاکم بر بازار معرفی کرد.